Dirigent

Afbeelding invoegen
 

Sinds 29 oktober 2022 heeft Maranatha een nieuwe dirigent.

Ali Hendriksen is geboren en getogen in Lunteren. Van 1983 tot 2002 woonde en werkte zij in Wageningen als docent klassieke zang, dirigent van het vocaal ensemble en operaklasleider bij ’t Venster in Wageningen. Vanaf 2003 was zij ook hoofd van de afdeling muziek en later hoofd afdeling podiumkunsten.

Na haar afstuderen voor klassieke zang in 1997 heeft zij ook een applicatie behaald voor docent en dirigent koristenopleiding: Een koor of een groep koorleden kunnen dan lessen muziektheoretische kennis opdoen en het meerstemmig zingen in een koor oefenen met gehoortraining en zangtechniek.

 
In de vele jaren die volgden was zij interim-dirigent van een aantal koren, o.a. Rhenus Cantat en mannenensemble Resonans in 2019/20.
Ook organiseerde zij diverse koorprojecten, o.a. het korenfestival in samenwerking met de harmonieverenigingen in Wageningen en Oosterbeek. Ook diversen concerten die zij als muziekprogrammeur opzette met door haar samengestelde koren en ensembles kwamen over het voetlicht. O.a. het prachtige paasconcert 2016  in Uitkijktoren de Koepel in Lunteren met door haar bewerkte muziek van Mendelssohn voor vrouwenkoor in een tweeluik: Koorwerken uit Elias en Drei Motetten.

Het Kerstconcert in 2016 in KULTURHUS Wekerom met het vocaal ensemble en drie plaatselijke harmonieverenigingen was een waar spektakel.

Sinds 2017 is zij docent zang en dirigent van het Bachkoor bij Heuvelrug Muziekschool in Doorn.

Het christelijk koorrepertoire is enorm breed en een dankbare bron van inspiratie voor onze muzikale en religieuze beleving. Zingen is het mooiste wat er is!