Dirigent

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In het begin van de 70-er jaren is bij hem liefde voor het orgel ontstaan. Hij volgde orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Intussen werd Evert zelf ook tot organist benoemd in Voorthuizen.
Aan het conservatorium heeft hij zich bij de bekende orgelpedagoog Theo Teunissen bekwaamd in alle aspecten van het orgelspel. 

 
Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd echter is het accent meer komen te liggen op het geven van orgelconcerten in Nederland, maar ook daarbuiten (Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en zelfs Australië).


 

Afbeelding invoegen

Naast concertorganist is hij ook een veelgevraagd koorbegeleider. En natuurlijk is hij ook kerkorganist ("het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de gereformeerde kerk van Voorthuizen en de hervormde Pauluskerk in Baarn.

Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent.
Evert van de Veen is niet alleen dirigent van "Maranatha" uit Doorn, maar ook van:

Chr. gemengde zangvereniging "De Lofstem" uit Ederveen
Chr. gemengd koor "Viva Vox" uit Elspeet
Reformatorisch gemengd koor "Cantilena" uit Staphorst
Christelijk interkerkelijk mannenkoor "Fontanus" uit Putten 

Er zijn inmiddels een 17-tal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop hij te beluisteren is op een aantal van de meest fraaie orgels van Nederland en België. Het muzikale spectrum van Evert ligt tussen de barok, met Bach als hoogtepunt, en de laatromantiek, hoewel hij de modernere orgelmuziek niet uit de weg gaat. Het improviseren over koraalmelodieën in allerlei stijlen en vormen is daarbij een muzikale uitingsvorm die hem na aan het hart ligt.